equal yoga
Past event 9/18/2020, 3:00:00 PM

Equal Utrecht now open

On September 14, 2020 we officially opened our doors in Utrecht. Equal #4, after Amsterdam (2x) and Rotterdam (1x). To announce this to the neighbourhood, Utrecht, The Netherlands and the World, we issued the below press release (only in Dutch).

Please do not hesitate to book a class in this wonderfull, brand new studio. It has all the features of our studios in Amsterdam and Rotterdam. It is probably our prettiest studio so far.

Opening Offers are for sale through our website and app till October 31st.

Press Release:

Utrecht, 18 september 2020 - Dat yoga goed is voor lichaam én geest is inmiddels een algemeen bekend feit. Het draagt bij aan kracht en uithoudingsvermogen en is bovendien goed voor de mentale gezondheid. In ons drukke bestaan brengt Equal Yoga het zen-moment en de rust terug. Op een laagdrempelige doch sportieve manier breng je 60 minuten in een professionele omgeving - zonder impulsen van buitenaf - door. De persoonlijke touch en positieve stimulans die alle instructeurs en ondersteunend personeel brengen zorgen ervoor dat je terug blijft komen. Bij Equal Yoga boek je niet alleen je les makkelijk via de website of app, maar boek je ook favoriete plek in de zaal! En vanaf nu kan dat dus ook in hartje Utrecht!

Uitbreiding voor Equal Yoga: Pal aan de Oudegracht!

Equal Yoga begon in Amsterdam-Oost in 2016 en is inmiddels geliefd tot ver buiten Amsterdam. Equal Yoga was de eerste boutique yoga-keten en dat bleek een groot succes: de lessen in allebei de Amsterdamse studio's raken tot op heden bijna allemaal uitverkocht. Na Amsterdam volgde Rotterdam en vanaf nu is Equal Yoga ook te vinden in de Utrechtse binnenstad.

Eigenaren Martijn Peters en Bastiaan van Ede kwamen gedurende een jaar iedere maand in Utrecht. De liefde voor de stad zat voor Martijn als geboren Utrechter in het bloed en ook bij Bastiaan groeide deze al snel. De binnenstad leeft hier echt en met een pand beschikbaar aan de Oudegracht was de keuze gauw gemaakt. Yoga in Utrecht was al een succesverhaal, maar Equal richt zich hier op net even een ander publiek: het concept sluit namelijk naadloos aan bij de levensstijlen van de vele jonge mensen in de stad. Uitgaan en genieten, maar toch goed voor je lichaam zorgen! 

''De eerste kennismaking met het Utrechts publiek bevestigt onze gedachte: Equal is gemaakt voor Utrecht en Utrechters zullen de matten bij Equal massaal gaan vinden!" - Martijn Peters, eigenaar Equal Yoga

Lesaanbod:

Equal Yoga combineert het moment voor jezelf met een work-out. Door de warmte ga je meer transpireren en daardoor meer gifstoffen afvoeren. Je onderhoudt je lichaam niet alleen, je maakt het ook sterker. Na afloop heb je niet alleen die typische glow, maar ook een heerlijk gevoel om de dag mee voort te zetten. Het lesaanbod van Equal bestaat uit Hot Power Yoga en de Equal Barre.

De Hot Power Yoga-lessen worden gegeven in temperaturen van 32 graden of 36 graden celsius. De meeste (vinyasa-)lessen worden gegeven op muziek. De Hot Fusion-lessen, die vooral goed zijn voor balans en focus, zijn hier een uitzondering op. Alle lessen hebben een vaste opbouw: een warming-up, het doorwerken van verschillende houdingen, core work-out en een ontspanningsoefening om de les in rust af te sluiten. 

Naast Hot Yoga biedt Equal ook Equal Barre aan: ritmische lessen op muziek die bevorderlijk zijn voor het tonen van armen, benen en billen. Equal Barre is een echte H.I.I.T. work out die aan de barre plaatsvindt. 

Studio Utrecht:

Naast de pittige lessen Hot Fusion, Core Flow en later ook Core Power, zal ook het zware Equal Barre populair worden, denken de eigenaren. De Equal Yin lessen liggen op een rustiger energieniveau en zullen een oase van rust bieden in het drukke bestaan van menig inwoner van Utrecht.

"TALL, SHORT, HEAVY OR LIGHT
RICH, POOR, BLACK OR WHITE
YOUNG, OLD, BENDY OR BLUE
WE'RE ALL DIFFERENT BUT EQUAL TOO"

Maatregelen omtrent het Coronavirus 

In tijden van de pandemie heeft Equal Yoga de nodige maatregelen getroffen. De lucht wordt 100% ververst (en er dus geen circulatie). Dat kan omdat de zalen verwarmd worden met infraroodpanelen in plaats van met (lucht)verwarming. De matten liggen allen op 1,5 meter afstand en ook tijdens het schoonmaken worden extra maatregelen getroffen. Op deze manier wordt een veilig klimaat gegarandeerd.